فهرست مطالب

فیزیولوژی محیطی گیاهی - پیاپی 7 (پاییز 1386)

نشریه فیزیولوژی محیطی گیاهی
پیاپی 7 (پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عارفه حسنوند*، یونس عصری، حسین لاری یزدی، محمد مهرنیا صفحات 1-12

    ذخیره گاه کهمان به وسعت 400 کیلومتر مربع واقع در شمال شرقی الشتر، زیستگاه های متنوعی از صخره ها و برون زدگیهای سنگی، دشتهای دامنه ای، دشتهای آبرفتی، دره ها و چشمه ها را دارا می باشد. محدوده ارتفاعی منطقه از 1600 تا3600 متر بالای سطح دریا متغیر است. میانگین بارندگی سالانه 554 میلیمتر و متوسط دمای سالانه آن 2/15 درجه سانتیگراد است. در این بررسی تعداد 224 گونه و تقسیمات تحت گونه ای متعلق به 47 تیره و 153 جنس از سطح منطقه جمع آوری و شناسایی گردید. به ترتیب تیره های Asteraceae با 34 گونه، Lamiaceae با 25 گونه، Fabaceae و Poaceae هر یک با 21 گونه مهمترین تیره های گیاهی منطقه هستند. بررسی شکل زیستی گیاهان به روش رونکیه نشان داد که گیاهان تروفیت با 1/45 درصد (101 گونه) و همی کریپتوفیت با 9/33 درصد (76 گونه) فراوانترین شکلهای زیستی منطقه می باشند. بررسی پراکنش جغرافیایی گیاهان نیز نشان داد که 1/49 درصد گونه ها (110 گونه) به ناحیه رویشی ایران - تورانی تعلق دارند که از این تعداد 25 گونه انحصاری ایران می باشند.

    کلیدواژگان: فلور، شکل زیستی، کوروتیپ، ذخیره گاه کهمان الشتر، استان لرستان
  • ژیکا اسدی کاوان*، مه لقا قربانلی، آرین ساطعی صفحات 13-23

    استرس های غیرزیستی از جمله خشکی باعث تحریک ساخته شدن گونه های اکسیژن فعال در بافت های گیاهی می شوند. سیگنالهای ROS شبکه پیچیده ای از آنزیم های آنتی اکسیدانی را راه اندازی می کنند. آسکوربیک اسید یکی از مهمترین بافرهایی است که ساختارهای سلولی را در مقابل حمله اکسیدانها در گیاهان حفظ می نماید. اثرات تنش خشکی در دو حالت حضور و عدم حضور آسکوربات خارجی بر فعالیت آنزیم های کاتالاز(CAT)، آسکوربات پراکسیداز (APX) و پلی فنل اکسیداز (PPO) در گیاه علفی و معطر Pimpinella anisum L. با ارزش صادراتی فراوان که در معرض کمبود آب کنترل شده قرار گرفته بود، مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به اهمیت این گونه گیاهی، این آزمایش در شرایط گلدانی انجام شد و سنجشهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی به صورت تصادفی در شاهد و تیمارها (با دو عامل خشکی 60درصد و 25در صد ظرفیت زراعی خاک و یک عامل آسکوربات با غلظت mM 4/1 صورت پذیرفت. نتایج حاصل نشان داد فعالیت آنزیم های PPO, APX, CAT در حضور و غیاب آسکوربات با پیشرفت تنش در برگها بطور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. در ریشه فعالیت آنزیم های CAT و APX در غیاب آسکوربات ابتدا در سطح خشکی 60در صد ظرفیت زراعی افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشت و سپس در سطح درصد 25 ظرفیت زراعی با کاهشی در حد شاهد روبرو شد که با اعمال آسکوربات خارجی فعالیت آنزیم های ریشه ای تا حد معنی داری تقریبا در تمام سطوح افزایش یافت.

    کلیدواژگان: تنش خشکی، آسکوربات، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، آنیسون
  • افسانه گران*، فریبا شریف نیا صفحات 24-33

    لاله کوهی یاGlaucium Mill. ، متعلق به تیره ی خشخاش است. تاکنون 25 گونه برای این جنس در دنیا گزارش شده است. کشور ایران با حضور 19 آرایه از این جنس، یکی از مهم ترین مراکز پراکنش این گیاهان محسوب می شود. تحقیق اخیر، به مطالعه ی آرایه های مختلف این جنس به ویژه G. grandiflorum و G. haussknechtii پرداخته است. ابتدا مطالعات مورفولوژیک در هرباریوم ایران انجام شد. سپس، برای اطمینان بیش تر به مطالعات ریز ریختارشناسی دانه های گرده و دانه ها پرداخته شد. جهت بررسی تشریحی از نمونه های تازه و هرباریومی و در اندام های مختلفی همچون کلاله، تخمدان، دم گل، ساقه و برگ های ساقه ای استفاده شد. مطالعات ما وجود صفات مشترک مرفولوژیک و اشتراک در میکرومورفولوژی دانه های گرده و دانه ها، همچنین تشابه در ساختمان تشریحی این دو گونه را تایید می کند. ازطرفی، صفات جداگر مناسب در فلورهای معتبر برای این دو گونه یافت نشد. بنابراین با توجه به دلایل ذکر شده، ترادف این دو گونه منطقی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: ریزریختارشناسی، ساختمان تشریحی، صفات جداگر، صفات مورفولوژیک، Glaucium
  • زهرا حسینی کلبادی*، آرین ساطعی، شادمان شکروی، فریبا امیرلطیفی، مریم صفایی، عماد حسینی کلبادی صفحات 34-40

    امکان استفاده از کلروفیت .Dunaliella sp در بیوتکنولوژی کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است. برای دستیابی به این منظور قابلیت بقا، رشد و برون ریزش آمونیوم که از شاخص های مهم استفاده در بیوتکنولوژی می باشد و همچنین فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در رابطه با محدودیت دی اکسید کربن بررسی شده است. نمونه پس از شناسایی در محیط کشت جانسون تحت شدت نور پایین در دمای 30 درجه سانتیگراد و روشنایی سفید مداوم قرار گرفت. تیمارهای شوری از نوع کلرورسدیم و به میزان 5/7%، 15%، 30%، 50% بود و یک تیمار هم محیط کشت بدون نمک در نظر گرفته شد. رشد بر اساس کدورت سنجی در طول موج750 نانومتر به کمک دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین گردید. هوادهی به کمک پمپ های اکواریومی انجام شد. در مرحله بعد میزان برون ریزش آمونیوم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در تیمارهای نامبرده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین رشد مربوط به شوری 5/7% در مدت زمان طولانی بوده است، در حالی که که نمونه توانایی بالایی برای رشد در شوری اشباع در مدت زمان کوتاه را نیز دارد. همچنین برون ریزش آمونیوم نیز در این شوری (50%) در شرایط هوادهی بیشترین میزان  می باشد. در صورتی که کمترین میزان فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز مربوط به این شوری (50%) است. از سویی دیگر یافته های آماری بیان می دارد که بین برون ریزش آمونیوم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز همبستگی وجود ندارد. نتایج کلی نشان داد که در مقایسه با ریز جلبک های دیگر، Dunaliella sp. به علت توانایی آن در برون ریزش آمونیوم و رشد در دامنه های وسیعی از شوری های بالا و پایین می تواند یک کاندید جدی برای استفاده به عنوان  کود بیولوژیک باشد.

    کلیدواژگان: برون ریزش آمونیوم، جلبک سبز، دونالیلا، شوری، نیترات ردوکتاز
  • سارا سعادتمند*، حمید فهیمی، علیرضا علاالدینی صفحات 41-52

    در این تحقیق  اثرات ناشی از 4 غلظت مختلف نیترات سرب (mM 2 1 5/0 25/0) بر پارامترهای رشد گیاه  یونجه معمولی (.Medicago sativa L) مورد مطالعه قرار گرفته است. طول دوره تیمار 20 روز بوده و در پایان دوره تیمار، پارامترهایی مثل طول ریشه و ساقه، وزن تر و خشک ریشه و اندام های هوایی و سطح پهنک اندازه گیری شده و میزان جذب سرب، تغییرات قندهای محلول و نامحلول، تغییرات پروتیین کل و الکتروفورز SDS - PAGE در ریشه ها و بخش های هوایی بررسی گردید و برش های میکروسکوپی نیز مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی هایی آماری بوسیله نرم افزار SPSS و جدول آنالیز واریانس ANOVA و آزمون دانکن انجام شده است. آزمایشات نشان داد که طول ریشه و ساقه، وزن تر و خشک ریشه و اندام های هوایی و سطح پهنک برگ با افزایش غلظت سرب، کاهش پیدا می کند و تنش سرب موجب افزایش  چوب و فیبر در گیاه می گردد. همچنین میزان تجمع سرب در اندام های گیاه با افزایش غلظت سرب در تیمارها افزایش پیدا می کند. از طرفی با افزایش غلظت سرب میزان قندهای محلول در ریشه ها و بخش های هوایی کاسته شده ولی میزان پروتیین ها افزایش  می یابد. قندهای نامحلول در اندام های هوایی زیاد شده ولی در ریشه ها کاهش می یابد. بررسی پروفیل پروتیین ها در ژل الکتروفورز نیز حاکی از اختلاف باندهای پروتیینی بین گیاهان تیمار شده و شاهد است. این تحقیقات ثابت می کند که گیاهMedicago sativa  یک گیاه مقاوم به مسمومیت سرب است و می تواند سرب را به مقدار نسبتا زیاد در بافت های زمینی و هوایی خود انباشته کند.

    کلیدواژگان: آلودگی سرب، فلزات سنگین، نیترات سرب، Pb2+، یونجه، . Medicago sativa L
  • مریم نیاکان *، عبدالرشید حبیبی، مه لقا قربانلی صفحات 53-60

    پنبه از جمله گیاهانی است که معمولا بیش از حد متعارف رشد و نمو می یابد از این رو نسبت به تغییرات محیطی بسیار حساس می باشد. این رشد رویشی نا محدود نه تنها سبب دیررسی محصول و افت کیفیت می گردد بلکه آفات، بیماری ها و هزینه تولید را افزایش داده و مشکلاتی را در امر برداشت پنبه ایجاد می کند. پیکس یک تنظیم کننده رشد گیاهی می باشد که سبب کاهش رشد رویشی پنبه می شود.این تنظیم کننده مانند یک آنتی ژیبرلین عمل کرده و مانع از سنتز این هورمون می شود. تا کنون مطالعاتی در مورد اثر پیکس بر رشد گیاه صورت گرفته است ولیکن اطلاات اندکی در مورد اثر پیکس بر فرایندهای بیوشیمیایی موجود می باشد. در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف پیکس شامل 0 (شاهد)، 10، 20، 30 و 40 پی پی ام بر درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، میزان قندهای محلول و نشاسته، فعالیت آنزیم های کاتالاز، پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در دانه رست گیاه پنبه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی با افزایش غلظت پیکس ازدیاد یافت و طول ریشه چه تا غلظت20 پی پی ام روند صعودی و در مقادیر بالاتر روند نزولی را طی نمود. همچنین با افزایش غلظت پیکس میزان قندهای محلول کاهش و نشاسته افزایش یافت.فعالیت کاتالاز کاهش ولیکن بر فعالیت انزیم پلی فنل اکسیداز افزوده شد.فعالیت پراکسیداز نیز تا غلظت 20 پی پی ام روند صعودی را طی نمود.

    کلیدواژگان: پیکس، پنبه، رشد، آنزیم های انتی اکسیدان
  • محمدباقر رضایی*، کامکار جایمند، معصومه مازندرانی صفحات 61-65

    این تحقیق با هدف بررسی کمی و کیفی اسانس گونه Anthemis kotschyana Boiss. Var. discoides (Bornm.) Grierson انجام گرفت. پس از جمع آوری گونه مذکور از استان آذربایجان غربی در سال 1383، نسبت به تهیه اسانس به روش تقطیر با آب اقدام گردید. بازده اسانس 08/0 درصد محاسبه گردید. نمونه اسانس توسط دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه قرار گرفت.مهمترین ترکیبها شامل b-acorenol (9/11 درصد)، artemisia alcohol (4/9 درصد)، ethyl hexanoate (8/8 درصد) و n-nonadecane (6/5 درصد) بدست آمد.

    کلیدواژگان: بابونه آناتولی، ترکیب شیمیایی، اسانس، -acorenol، artemisia alcohol، ethyl hexanoate
  • مظفر کامرانی، آرین ساطعی*، عباسعلی نوری نیا صفحات 66-76

    در این تحقیق اثر تنش خشکی بر گیاه سسبانبا آکوله آتا مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهای رشد پرولین، گلایسین بتایین، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) مورد سنجش قرار گرفت. آزمایش به صورت گلخانه ای و با طراحی 6 تیمار وهر تیمار 7 تکرار با تغییر زمان آبیاری انجام شد.. پارامترهای رشد نظیر تعداد برگ، اندازه ی برگ، طول نهال، تعداد نهال طی چند مرحله اندازه گیری شد همچنین طول ریشه پس از جدا کردن نهال ها از گلدان و شستن ریشه ها با آب اندازه گیری گردید. سنجش های شیمیایی در آزمایشگاه صورت گرفت. در این تحقیق مشخص شد که افزایش تنش سبب تغییرات زیادی بر روی بخش های رویشی گیاه و همچنین بر روی ترکیبات آنتی اکسیدانی و محلول های سازشی می شود. با افزایش تنش، رشد نهال، تعداد برگ، اندازه ی برگ، تعداد نهال ها کاهش می یابد و نسبت رشد ریشه به طول نهال افزایش می یابد. گلیسین بتایین (GB) هم بر اثر تنش تغییر یافته یعنی با افزایش تنش میزان آن هم در ریشه و هم در برگ افزایش نشان می دهد. میزان پرولین در برگ و هم در ریشه با افزایش تنش، افزایش نشان می دهد. با افزایش تنش میزان فعالیت کاتالاز ریشه و برگ افزایش می یابد. پراکسیداز در برگ با افزایش تنش افزایش نشان می دهد و هیچکدام از تیمارها نسبت به همدیگر اختلاف معنی دار پیدا نکردند. در ریشه با افزایش تنش در تیمارها فعالیت این آنزیم افزایش یافته است. فعالیت آنزیم SOD در برگ با افزایش تنش افزایش قابل ملاحظه ای پیدا نکرده است و در بین تنشها در ریشه فعالیت این آنزیم بیشتر شده است

    کلیدواژگان: پراکسیداز، پرولین، تنش خشکی، سسبانبا آکوله آتا، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلیسین بتایین
  • محمدجواد ثقه الاسلامی*، محسن پویان، سید غلامرضا موسوی صفحات 77-84

    بنه یکی از گونه های درختی مقاوم به خشکی است که در کوهستان های خشک و نیمه خشک می روید. این گونه گیاهی علاوه بر کاربردهای خوراکی و صنعتی نقش بسزایی در تنوع زیستی، به ویژه در مورد حیات وحش دارد. شناسایی رویشگاه این درخت در مناطق مختلف می تواند کمک موثری در جلوگیری از تخریب این سرمایه ملی باشد. این پژوهش به منظور مطالعه و بررسی وضعیت رویشگاه های بنه در استان خراسان جنوبی انجام شد. مناطق مهم دارای پوشش گیاهی بنه در این استان عبارتند از: دشت مرغ در حومه درمیان، چنشت در حومه سربیشه، چهکند درحومه بیرجند، شاه سلیمان علی درحومه خوسف و افضل آباد درحومه نهبندان. مطالعه خاک مناطق مذکور نشان داد در اغلب مناطق مورد بررسی pH خاک قلیایی و بافت خاک لوم- شنی بوده و در مورد عناصر غذایی ازت و فسفر کمبود زیادی وجود دارد. در منطقه مرغ و چنشت درختان بنه مشاهده شده متعلق به دو گونه Pistacia atlantica و P. khinjuk و در سایر مناطق فقط متعلق به گونه Pistacia atlantica بود. بیشترین پراکنش درختان بنه در منطقه افضل آباد و مرغ مشاهده شد. در این دو منطقه نهال های جوان بنه دیده نشد. این امر را می توان به خشکسالی های اخیر نسبت داد. جهت حفظ و گسترش پوشش گیاهی بنه در این مناطق نهال کاری و آبیاری آن ها توصیه می شود. با توجه به وجود نهال های جوان بنه در دو منطقه چهکند و چنشت می توان نتیجه گیری کرد که امکان گسترش پوشش گیاهی بنه در این مناطق وجود دارد. به جهت شیوع آفت کرم مغز خوار بنه در برخی مناطق (به ویژه افضل آباد) بررسی روش های مختلف مبارزه با این آفت ضروری است. در مورد بهره برداری اقتصادی از این رویشگاه ها پیشنهاد می شود در خصوص چگونگی استخراج سقز (به ویژه در افضل آباد) و همچنین امکان پیوند زدن پسته روی پایه بنه مطالعاتی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: بهره برداری اقتصادی، پسته وحشی، پوشش گیاهی، خاک، خراسان جنوبی
|
  • A Hasanvand *, Y Asri, H Lari Yazdi, H Mehrnia Pages 1-12

    Kahman reserve covers an area of 400 km2 situated in the northeast of Aleshtar. The reserved area presents a variety of habitats, including cliffs and rocky outcrops, piedmont plains, alluvial plains, valleys and aquatic habitats. Minimum and maximum elevations of study area are 1600 and 3600 m, respectively. Mean annual precipitation of the area is 554 mm and mean annual temperature is 15.2 ˚C. In this study, 228 species are collected and identified. These species belong to 47 families and 154 genera. Asteraceae with 34 species, Lamiaceae with 25 species, Fabaceae and Poaceae each with 21 species are main families of this area. Life forms using Raunkier method indicates that the therophytes with 45.1 % (101 species) and hemicryptophytes with 33.9 (76 species) are the most frequent life forms. Investigation on geographical distribution of species showed 49.1 % of species (110 species) belong to Irano – Turanian region. Of these, 25 species are endemics of Iran.

    Keywords: Flora, Life form, Chorology, Kahman Aleshtar reserve, Lurestan province, Iran
  • Zh Asadi Kavan *, M Ghorbanli, A Sateei Pages 13-23

    Drought stress is one of the abiotic stresses that induces reactive oxygen species(ROS) formation in plant tissues. ROS signaling promotes complex networks of antioxidant enzymes. Ascorbic acid is an important buffer protects cellular structures against oxidative attack in plants. Effect of drought stress on catalase (CAT), ascorbate peroxidase (APX) and polyphenol oxidase (PPO) enzyme activities was evaluated in the presence and absence of ascorbate in herbal aromatic plant Pimpinella anisum L. with great value of export that exposed to controlled water deficit. This study was done in flower pot condition. Biochemical and physiological properties measured randomly in control groups and treatments (with drought 60% and 25% of field capacity and ascorbate with concentration of 1.4 mM). Results showed that with increasing stress levels in leaves CAT, APX and PPO enzyme activities increased significantly in the presence and absence of ascorbate. Activity of root CAT and APX with and without ascorbate at the level of drought 60% increased significantly and at the level 25% of field capacity decreased to the level of control. However ascorbate treatment increased significantly the root enzymatic activities in whole stress levels.

    Keywords: Drought stress, Ascorbate, catalse, ascorbate peroxidase, polyphenol oxidase, Pimpinella anisum L
  • A Gran*, F Sharifnia Pages 24-33

    Genus Glaucium Mill. belongs to Poppy family. In this genus, 25 species was reported in the world yet. Iran have about 19 taxa and it is one of the important country for diversity of these plants. Recent research pay attention to several taxa, specially G. grandiflorum and G. haussknechtii. At the first time, morphological studied were carried out in herbarium of  Iran. Then, for more assurance, micromorphological studies on fresh and herbarium specimens from several organs, such as stigma, ovary, pedicel, stem and cauline leaves were done. Our studies confirm existence of common morphological characters and common  micromorphological of pollen grains and seeds, also similarity in anatomical structures in two species. Also there are not found suitable diagnosis characters in valid floras for these two species. Thus, according to mentioned results, the synonymy of this two species is wise.

    Keywords: Anatomical structures, Diagnosis characters, Glaucium, micromorphological, morphological characters
  • Z Hosseini K*, A Sateei, Sh . Shokravi, F Amirlatifi, M Safaei, E Hosseini K Pages 34-40

    The ability of green microalgae, Dunaliella salina for existence, growth, nitrat reductase activity and ammonium release in low light, ambient CO2 and saline condition was studied for a better understanding of it is biotechnological importance. Samples were cultivated in Johnson medium whit NaCl, 7.5, 15, 30 and 50% or without NaCl(control), 30◦C±1◦C, continious white light, 1500 lux, provided by fluorescent lamps and were aerated continiously using aquarium pumps. Based on the results of the present research, the best growth obtained in NaCl 7.5% for along term period, although in short term, a very high growth rate was obtained in NaCl 50% (Saturated salinity). Ammonium release was maximum in NaCl 50% and the nitrate reductase activity was minimum in the same salinity but there was no statistically significant correlation between ammonium release and nitrate reductase activity. The ability of Dunaliella salina in releasing high amount of ammonium and growth in low and high salinity makes it an important candidate as a new biofertilizer.

    Keywords: Ammonium release, Dunaliella, Green algae, Nitrate reductase, Salinity
  • S Saadatmand*, H Fahimi, AR Alaeddini Pages 41-52

    In this investigation, the effects of various concentrations of Pb(NO3)2 (0.25–0.5–1–2mM) on the growth parameters in Medicago sativa L. were studied. The Treatment period was 20 days and the end of this period, the length, dry weight, and fresh weight of roots and shoots, leaves area, microscopically observation, accumulation of lead in roots and shoots, determination of soluble and insoluble sugars, total proteins and profile of proteins by SDS-PAGE, measured and studied. The statistical studies were carried out by SPSS software and variance analysis (ANOVA) and Duncan test. The results showed that lead toxicity decreased significantly roots and shoots length, leaves area, dry and fresh weight and in the high concentration of Pb+2, lignin biosynthesis and fiber were increased. Analyzing of lead content in the roots and shoots by atomic absorption indicated that, the lead absorption excess by increasing level of lead in treatments. When the concentration of lead increased, the amount of soluble sugars in shoots and roots were decreased whereas insoluble sugars in shoots were increased but in roots were decreased. By increasing lead in treatment both in shoots and roots, the total protein increased. The profile of proteins by SDS-PAGE showed some changes as compared with control plants. This research indicated that the Medicago sativa L. is a heavy metal tolerant plant and absorbed high level of lead from soil and accumulated in roots and shoots tissues.

    Keywords: Lead toxicity, Pb(NO3)2, Pb2+, Heavy metal, Medicago sativa L
  • M Niakan*, A Habibi, M Ghorbanli Pages 53-60

    Cotton has non limitation growth and is sensitive to environmental changes and usually grows more than natural dimension. These non limitation growths not only cause serotine of product and quaility deacresing but also increase pests, disease and harvesing expenses in cotton. Pix is one plant growth regulator that cause decrease vegetative growth in cotton.It acts as antigibberellin and inhibits synthesis this hormone. There are some researches about effect of pix on growth parameters of cotton but a little information's are about pix effects on biochemical reactions and antioxidant systems. In this research effect of different concentrations of pix includes 0 (control)10, 20, 30 and 40ppm on germination percentage, radicle length and Catalase peroxidase and polyphenol oxidase in cotton seedling was evaluated. Our results showed that percentage of germination increased with increasing pix concentration. Lenght of radicle increased until 20 ppm and decreased in concentration 30 and 40 ppm of pix. Also with increasing of pix amount of soluble sugar increasd and starch content decreased Catalase activity decreased while polyphenol oxidase activity increased. Activity peroxidase also increased until 30ppm concentration.

    Keywords: Antioxidant, Cotton, growth, pix
  • Mb Rezaee*, K Jaimand, M Mazandarani Pages 61-65

    The volatile constituents of Anthemis kotschyanaBoiss. Var. discoides (Bornm.) Grierson were isolated by hydrodistillation and analyzed by GC and GC/MS. In this study samples were collected from west Azarbaigan province between Orumieh and Shahpur on lat May 2003. According to literature, this species was not the subject of research up to now and therefore its chemical composition is not well known. The major constituents of Anthemis kotschyanaBoiss. Var. discoides (Bornm.) Grierson from flower head were b-acorenol (11.9%), artemisia alcohol (9.4%), ethyl hexanoate (8.8%) and n-nonadecane (5.6%).

    Keywords: Anthemis kotschyanaBoiss. Var. discoides (Bornm.) Grierson, artemisia alcohol, Asteraceae, -acorenol, essential oil compostion, ethyl hexanoate
  • M Kamrani, A Sateei *, A Nourinia Pages 66-76

    In this study, effects of dry stress on growth parameters, proline content, glycine betaine, catalase, proxidase, and superoxide dismutase (SOD) were investigated in Sesbania aculeate L. This study was carried out fewer than 7 potting conditions on 7 treatments. Growth parameters such as number of leaves, area leaf, length of shoots, and number of shoots were measured during 4 stage of growth. Results indicated that increase in drought stress caused many effects on morphology and enzymes activities also decrease on growth, number of leaves, leaf area and increase in growth of root rather than shoot. Drought stress did not caused significant difference in the number of shoots. Increase in drought stress also lead to increase in glycine betaine (GB), and proline content in root and leaf. Increase in proline and GB content in leaf was higher than root. Drought stress also caused increase in catalase activity in root and leaves, and more stress also lead to more activity. Drought caused increase in peroxidase activity in leaves and root, but increases in this activity by increasing stress were only observed for root. Superoxide dismutase activity in leaves was not affected significantly by drought stress, but increased in root, by increase in stress.

    Keywords: Catalase, Drought stress, glycine betaine, peroxidase, Sesbania aculeata Superoxide dismutase, Proline
  • Mj Seghatoleslami*, M Pouyan, S . Mousavi Pages 77-84

    Wild pistachio is one of the drought resistant species that grows in arid and semi- arid hilly areas. In addition to its industrial and feed uses, the plant species can affect biodiversity, especially in wildlife. The study of wild pistachio growth sites can help us to reduce the damage of national capital. This investigation was conducted to study wild pistachio growth sites in south Khorasan province. The main locations where have wild pistachio are: Margh (suburb of Darmian), Chenesht (suburb of Sarbishah), Chahkand (suburb of Birjand), Shah Soleiman-e- Ali (suburb of Khoosf) and Afzal Abad (suburb of Nehbandan). In these locations, soil pH and texture were often alkaline and sandy- loam. The soil contained less sufficient nitrogen and phosphor. The observed wild pistachio trees in Margh and Chenesht belong to Pistacia atlantica and P. khinjuk, but there was any one species (P. atlantica) in other places. Afzal Abad and Margh had the highest number of wild pistachio trees. Young wild pistachio trees were not observed there, probably due to recent droughts. It is recommended planting and irrigating of wild pistachio seedlings in these two areas, for keeping and increasing of vegetation. Respect to exist seedling in Chahkand and Chenesht it can be concluded that wild pistachio vegetation can be developed in these two areas. As a result of spreading Recurvaria pistaciicola in some areas (especially, in Afzal Abad) it is necessary to study different control methods. In the case of economical revenue from these vegetations, it is recommended to study about resin extraction (especially, in Afzal Abad) and grafting of pistachio on wild pistachio.

    Keywords: Economical revenue, soil, South Khorasan, Vegetation, Wild pistachio